SaaS-Operations-Management-Software-Market

Software as a service is sterk in opkomst. Deze software hoeft niet door de gebruiker te worden aangeschaft. In plaats daarvan neemt die gebruiker een abonnement op het gebruik van deze software. De service wordt hem dan als online-dienst aangeboden. Inmiddels is hiervoor de afkorting ‘SaaS’ ingeburgerd geraakt. Eastern Enterprise is er dagelijks mee bezig.

Koppositie behouden met Agile werkwijze

Niet dat Eastern Enterprise zelf SaaS abonnementen aan klanten aanbiedt. Maar er zijn inmiddels genoeg ondernemers en bedrijven die een SaaS product door ons laten ontwikkelen. De SAAS markt is behoorlijk hard. Je moet je SaaS oplossing steeds blijven vernieuwen. Doe je dit niet, of niet snel genoeg, dan word je door de concurrentie ingehaald. De beste manier om je koppositie te behouden, is door voortdurend de gebruikerservaringen te meten. Die koppel je dan terug naar ons, zodat we samen met jou weer een verbeterde versie van je SaaS oplossing kunnen ontwikkelen. Deze methode van feedback krijgen en op basis daarvan steeds weer verder ontwikkelen, wordt ook wel de Agile werkwijze genoemd.

Precies de goede specialisten voor een SaaS oplossing

Wil jij zelf de markt op met een SaaS oplossing, dan hoef je natuurlijk niet alles opnieuw te verzinnen. Bij Eastern Enterprise hebben we al een groot aantal modules ontwikkeld. Die zijn steeds weer op een unieke manier onderling te koppelen. Op die manier zet je grote stappen naar een gewenst eindresultaat. We hebben daarbij natuurlijk ook jouw inbreng nodig. Als opdrachtgever neem je dus plaats in ons ontwikkelteam. Eastern Enterprise is vooral groot geworden door het ontwikkelen van goede productsoftware. Dat zijn per definitie gebruikersvriendelijke producten. Hierdoor hebben we ook voor het ontwikkelen van een SaaS oplossing precies de goede specialisten in huis.

Meedenken over een goed plan en de benodigde marketing

Natuurlijk draait het bij SaaS niet alleen om de techniek. Om te beginnen moet er vooral een goed concept worden uitgedacht. Het gaat erom dat jij heel precies bedenkt welke softwarediensten je via internet wilt gaan leveren. Voordat we echt beginnen met het ontwikkelen van het SAAS product, lopen we deze voorbereidingsfase stapsgewijs met je door. Ook denken wij met je mee over de kostenbegroting die je nodig hebt. Misschien ben jij wel een Startup en vind je het moeilijk om de kosten van een juiste marketingstrategie te overzien.

SAAS ontwikkelen met een scherp oog voor detail

Naast ontwikkelkosten voor de techniek en de kosten van marketing, spelen ook nog andere kosten een rol bij je toekomstige SaaS oplossing. Gebruik je beeldmerken, afbeeldingen of andere logo’s, dan krijg je ook te maken met kosten van copyright. Het is belangrijk om zulke zaken vooraf niet over het hoofd te zien, anders loop je het risico van schadeclaims die een groot deel van je winst kunnen opslokken. Gelukkig hebben we bij Eastern Enterprise een scherp oog voor dit soort details. Jij kunt je daarom helemaal focussen op het product waarmee jij straks de markt op gaat.

Jou helpen met vormgeven van je SaaS beheerstaken

Tenslotte adviseren wij je graag over de manier waarop je jouw dienstverlening het beste kunt vormgeven. Je moet hierbij denken aan de wijze waarop jij straks de beheerstaken verricht. De aangeboden SaaS oplossing moet je bijvoorbeeld steeds op een veilige wijze updaten. Bovendien is een goede beveiliging en het regelmatig maken van back-ups van groot belang. Ook het type hardware dat jij gaat gebruiken, vergt vooraf een grondige bestudering. We onderzoeken vragen als: hoe zit het met de stabiliteit, hoe groot zijn de cache geheugens en is er een back-up systeem bij stroomuitval of andere narigheid?
Zoals je ziet laten we bij het ontwikkelen van een nieuw SaaS product niets aan het toeval over. Stel jij ons na dit verhaal graag een aanvullende vraag, neem dan gewoon even contact op via de telefoon, WhatsApp of ons contactformulier.