OOXOO biedt door experts gebouwde chatbots voor bedrijven, die naadloze en efficiënte communicatie met hun klanten willen hebben via alle digitale kanalen.

Over OOXOO

OOXOO biedt door experts gebouwde chatbots voor bedrijven, die naadloze en efficiënte communicatie met hun klanten willen hebben via alle digitale kanalen. Het team bezit uitgebreide expertise op het gebied van conversational AI en chatbots, waar ze ervoor zorgen dat het ontwerpproces van de chatbot probleemloos verloopt voor klanten en hun bedrijf. Ook voor klanten, die misschien niet zo technisch onderlegd zijn. OOXOO gelooft niet dat het aanbieden van chatbots een eenmalige taak is en verbetert ook constant de chatbots door langdurige samenwerkingen met klanten.

Project Uitdagingen

Bedrijven zetten tegenwoordig chatbots in om continu in contact te blijven met klanten zonder menselijke interventie. Klanten zoeken bijvoorbeeld hulp en stellen vragen over alles wat te maken heeft met hun online aankoop of serviceverzoeken. Deze informatie wordt vastgelegd en geanalyseerd met behulp van NLP-technieken, waardoor reacties of gespreksstromen worden ontworpen, die automatisch in het spel komen. De reacties worden gegeven door goed ontworpen en getrainde chatbots, die mensen nabootsen op het gebied van logica en taal door de woorden en context te analyseren.

Als het gaat om interactie met mensen is willekeur onvermijdelijk en wil een computerprogramma de variabelen begrijpen. Men moet deze willekeurige mogelijkheden herkennen. Chatbots moeten op een meer menselijke manier worden ontwikkeld om met echte mensen te kunnen communiceren en om business exponentieel te vergroten.

Zelfs als een team te kort komt bij het afhandelen van onbekende zaken. Dat is de reden ook waarom de ontwikkeling van chatbots helpt bij een gezonde klantinteractie.
Hoe leg je alle mogelijke gespreksstromen vast en ontwerp je een chatbot, die bijna alle scenario’s aankan? Hoe kun je modellen optimaal trainen en een realistische conversational user interface creëren?

Het doel van OOXOO was om eersteklas en goed gestructureerde chatbots aan hun klanten te bieden.

OOXOO was op zoek naar een deskundige partner, die deze complexiteit kon begrijpen en een ‘’pitch-perfect chatbot-algoritme’’ konden leveren. Op dat moment initieerde OOXOO een samenwerking met Eastern Enterprise als IT-partner.

Onze oplossing

Eerst hebben we bij Eastern Enterprise gebrainstormd over de eisen van OOXOO. Vervolgens zijn wij de uitdaging aangegaan.

De uitdaging was om samen te werken = om chatbots te ontwikkelen voor bestaande klanten van OOXOO (NAVIVA, KNOV).

We kozen voor DialogFlow als het framework om de ingebouwde NLP-functies te gebruiken. De chatbots communiceren naadloos en effectief met eindgebruikers door middel van natuurlijke taalverwerking (NLP). DialogFlow kan ook gemakkelijk chatbots integreren in mobiele apps, webapplicaties, IVR-systemen enzovoort op allerlei platforms zoals Google Assistant, Amazon Alexa en Facebook Messenger.

Met uitgebreid en methodisch gebruik van DialogFlow hebben we het ontwerp en de integratie van deze conversational user interface (CUXP) gestroomlijnd.

Onze focus:
• Chatbots zo coherent mogelijk maken om een ​​naadloze user-agent interactie te garanderen. Het ontwerp moest uitzonderlijk goed functioneren in het verzamelen van de input en het geven van de exacte output, die de gebruiker verwacht.
• De chatbot moet zodanig worden ontworpen dat het bedrijf zoveel mogelijk reacties kan verzamelen om de bot te laten groeien en verbeteren.
• Beide factoren moesten een belangrijke impuls geven aan de groei en waarde van het bedrijf.

STAP VOOR TECHNOLOGIE

Eastern Enterprise stelde de volgende technologieën voor om gemakkelijk de gevraagde functies te bereiken:

  • Python

  • Dialogflow

  • NodeJS

  • GraphQL

  • Typescript

  • MongoDB

  • GCP

Eindresultaat

OOXOO was in staat om op een kosteneffectieve manier chatbots te leveren op basis van de behoeften van haar klanten. Samen met Eastern Enterprise als een stabiele, betrouwbare en snelle IT-partner is dit bereikt.

Referenties

“Eastern Enterprise heeft bewezen een waardevolle IT-partner te zijn dankzij uitstekende technische ondersteuning in de vorm van een schaalbare en aanpasbare personeelsoplossing.”

Gillis Heevel,CTO, OOXOO

×