otixo

OTIXO behoort tot een handvol bedrijven die cloud aggregatie diensten aanbieden voor mobiel en web

OVER OTIXO

Met meer dan 30 cloudomgevingen geïntegreerd in een app heeft Otixo downloads tot honderdduizenden in Apple-, en Android Stores.

PROJECT UITDAGINGEN

De markt heeft geen tekort aan cloudopslag services, maar voor elke serviceprovider moet een ander account worden gemaakt dat moet worden bijgehouden. Terwijl de cloud computing-hype blijft groeien, wilde OTIXO een enkel platform ontwikkelen waarmee gebruikers al hun cloud opslag services op één plek konden integreren, waardoor de eindgebruiker slechts één account kon onderhouden. De klant wilde ook wereldwijde zoekmogelijkheden implementeren, zodat gebruikers niet hoeven te onthouden op welke cloudomgeving, welk bestand is opgeslagen.

De meest uitdagende taak voor Eastern Enterprise was om een ​​enkele interface te maken waarbij meerdere gegevens onder één konden worden beheerd. Het belangrijkste doel van de klant was om een ​​enkel platform te ontwikkelen voor het onderhouden van meerdere cloud omgevingen waarop gebruikers bestanden op meerdere platforms kunnen delen.

Onze oplossing

Eastern Enterprise onderzocht de behoeften en vereisten van de klant en identificeerde verbeterpunten die resulteren in lagere kosten, lagere onderhoudsvereisten, minder risico op gegevensverlies en verhoogde beveiliging.

De oplossing die we hebben geboden, was een databasestructuur die complexe metadata van JSON kon verwerken en een proactieve suggestie met betrekking tot UI / UX. We hebben meerdere op de cloud gebaseerde SDK’s geïntegreerd met beveiligde authenticaties en autorisaties zowel op de cliënt als op de server. We hebben ook een HTTP-cache mechanisme ontwikkeld voor offline bestandsopslag. De kern van onze oplossing was het gemakkelijk synchroniseren van bestanden van de desktop naar de cloud. Hierdoor konden gebruikers vanaf elke locatie hun bestanden openen, gegevens synchroniseren en bestanden met anderen delen vanaf één locatie, ongeacht de cloud waarop het werd gehost.

STAP VOOR TECHNOLOGIE

Eastern Enterprise stelde de volgende technologieën voor om gemakkelijk de gevraagde functies te bereiken:

 • Java 7

 • Android

 • iOS

 • Objective C

 • REST full Services

 • ORMlite

Eindresultaat

Door samen te werken met Eastern Enterprise kon onze klant niet alleen de beveiliging van zijn op de cloud gebaseerde platform verbeteren, maar ook andere voordelen benutten, zoals:

Verbeterde prestaties, waardoor klanten sneller toegang hebben tot de gegevens.

Aanzienlijk lagere kosten.

Hybride multi-cloud flexibiliteit.

Vermindering van het risico van gegevensverlies.

De klant was verheugd om te zien dat de applicatie die we ontwikkelden perfect overeenkwam met hun oorspronkelijke vereisten. Momenteel is de Otixo applicatie enorm succesvol met vele downloads in de Google Play Store.

Belangrijkste voordelen

 • Cloud opslag is over het algemeen beter betaalbaar. Elimineert de kosten van hardware en onderhoud.

 • Toegang tot bestanden altijd en overal, op elk apparaat. Gebruikers hoeven geen bestanden over te zetten naar USB of e-mail bestanden naar eigen mail.

 • Mogelijkheid om bestanden te synchroniseren, zodat gegevens altijd up-to-date zijn op alle apparaten.

 • Samenwerking met collega’s op het werk met behulp van de meest up-to-date bestanden is gemakkelijk gemaakt.

 • Besparing op persoonlijke opslagruimte, wat betekent dat harde schijven minder rommelig zullen zijn en beter zullen presteren.

Referenties

In 2013 wilden we onze service uitbreiden naar Android-, iOS-, Windows- en Windows Phone-platforms met native applicaties. Eastern Enterprise leverde precies dit. Hun teamleden namen onmiddellijk hun goedkeuring aan ons zeer effectieve agile ontwikkelingsproces. Elk teamlid werkte het meest efficiënt en we hadden ook veel plezier met iedereen wanneer we het team persoonlijk ontmoetten.

Jürgen Beckmerhagen,CEO, OTIXO

×