Digitally always on the move!
Minimum Viable Product
Eastern Enterprise is een snelgroeiende onderneming. Onze aanpak van projecten wordt door de markt nadrukkelijk gewaardeerd. Een werkmethode die wij geregeld toepassen, is de stapsgewijze opbouw van een eindproduct met behulp van een Minimum Viable Product. Deze werkwijze is bij veel van onze klanten bekend. Met name voor de Startups binnen onze klantenkring biedt het werken met een Minimum Viable Product de kans om grote stappen te zetten.
Een eerste kale softwareversie na 4 tot 6 weken
Onze klantenkring beslaat heel Nederland. Ook in Duitsland breidt ons klantenbestand zich steeds verder uit. We zijn sterk in software ontwikkeling voor het MKB en voor Startups. Wordt er vanwege een nieuwe opdracht contact met ons opgenomen, dan is de eerste stap om helder te krijgen wat onze nieuwe klant precies wenst. Leent de opdracht zich hiertoe, dan leggen wij uit hoe Eastern Enterprise stapsgewijs zal gaan werken met een Minimum Viable Product. Een opdracht kan zich richten op maatwerk software voor velerlei doeleinden. Zo kan specifieke software worden ontwikkeld voor een administratieve afdeling, speciale programmatuur voor ondersteuning van de directie of toegepaste software voor de productieafdeling. In veel gevallen is van tevoren niet helemaal in te schatten hoe de nieuwe software in de praktijk zal functioneren. Werken wij met een Minimum Viable Product, dan houdt dit in dat wij na 4 tot 6 weken een eerste kale versie van het softwareproduct in een praktijksituatie testen.
Met jou en een eindgebruiker samen in het team
Je bent vast benieuwd hoe onze werkwijze tijdens een project verloopt. Zo noemden we bijvoorbeeld al het veel voorkomend gebruik van een Minimum Viable Product. Eastern Enterprise beschikt over ruime ervaring met het werken in teams. In een team nemen onze specialisten plaats. Maar wij vragen ook aan jou om zitting te nemen in het team. Zo wordt het mogelijk om tijdens het ontwikkelen van de softwarematige toepassing doorlopend met elkaar af te stemmen. Wanneer wij voor jou aan de slag gaan, vragen wij ook om een eindgebruiker aan het team toe te voegen. Uiteindelijk bepaalt immers het gebruik op de werkvloer of een stuk maatwerk software doet waarvoor het is ontworpen. Wordt in het betreffende project gewerkt met een Minimum Viable Product, dan zal deze eindgebruiker hier ook als eerste mee aan de slag gaan.
Zo voorkomen we onnodige kosten
De kale versie van het stuk software waar de eindgebruiker mee aan de slag gaat, bevat enkel de belangrijkste onderdelen. Meestal beslaat dit zo’n 20 procent van het totaal aan componenten in het gewenste eindproduct. Dit komt omdat in het uiteindelijke eindproduct ook sterk rekening wordt gehouden met zijdelingse toepassingen en het gebruikersgemak. Een Minimum Viable Product ontbeert deze zaken nog, maar kan wel aantonen dat we als ontwikkelteam op de goede weg zijn. Tegelijk kan ook al in een vroeg stadium komen vast te staan, dat bij het ontwikkelen van het stuk software een heel andere kant moet worden uitgedacht. Dit is het voordeel van werken met een Minimum Viable Product. Je verliest geen cent aan onnodige ontwikkelkosten.
Minimum Viable Product ook bij mobiele apps
Uit het bovenstaande blijkt al dat onze teams heel wendbaar functioneren. Deze flexibiliteit wordt ook wel omschreven als een Agile werkmethode. Door binnen deze werkmethode het Minimum Viable Product stapsgewijs op te bouwen, wordt op de meest doeltreffende wijze aan het eindproduct gebouwd. Wist je trouwens dat we deze werkwijze ook vaak toepassen bij het ontwikkelen van mobiele apps? De markt voor apps is sterk in beweging. Juist bij het ontwikkelen van een mobiele app is werken met een Minimum Viable Product heel praktisch. Een app is immers van zichzelf al een zeer doelgericht product. De mobiele apps worden vaak ontwikkeld om het contact met de klant te verbeteren. Ook kunnen ze heel nuttig zijn voor werkzaamheden binnen het bedrijf. Wie de eindgebruiker wordt is afhankelijk van het type app dat wij voor onze klant ontwikkelen. Voor het testen van een Minimum Viable Product wordt vooraf de bijbehorende eindgebruiker aangewezen. Ook nu is het belangrijk dat deze gebruiker al vanaf het begin aan het team verbonden is.
Meer weten over het werken met een Minimum Viable Product? Kies dan je methode om contact met ons op te nemen. Dit kan telefonisch of via het contactformulier op onze website. Wil je liever langskomen op onze hoofdvestiging in Hengelo, dan ben je natuurlijk van harte welkom.