De wereld verandert snel dankzij de digitalisering van verschillende sectoren.

Digitalisering heeft verschillende sectoren geholpen door het transparant te maken voor alle betrokken stakeholders.

Nu kunnen kopers en verkopers sneller een betere beslissing nemen in minder tijd, wat besluitvormingen verbeterd.

Dat is het belangrijkste voordeel van digitalisering, “de transparantie”.
Maar de digitalisering is nog niet goed geïmplementeerd voor alle sectoren. De vastgoedsector is er een van.

Digitalisering van de vastgoedsector bevindt zich nog in de kinderschoenen. Volgens de ING-enquête, op basis van 24.000 respondenten, ondertekende slechts 2% van de consumenten hun koop- of huurcontract digitaal.

En dat is waar PropTech aan werkt.

PropTech werkt aan digitalisering van alle relevante informatie, zodat onroerend goed deals sneller worden afgehandeld en het aantal digitale transacties ook toeneemt.

Voorbij zijn de dagen dat u fysiek naar een locatie moet gaan om het gebouw te bekijken. Nu zijn er virtuele tours (i.c.m. Virtual Reality). Dit maakt het mogelijk om een ​​compleet beeld te krijgen van het pand.

Als u ooit een eigendom heeft gekocht, was u dan niet bezorgd over de werkelijke waarde van het onroerend goed?

Big data lost deze problemen voor u op waardoor de waarde van gebouwen beter kan worden bepaald.

Building Information Modeling (BIM) zal de kwaliteit van woningprojecten verbeteren, waardoor het vertrouwen tussen koper en verkoper zal toenemen, wat uiteindelijk zal helpen het aantal vastgoedtransacties te vergroten.

Sensoren kunnen helpen bij een geoptimaliseerd gebruik van het pand en betere energieprestaties.

Blockchain, dat ervoor zorgt dat gegevens niet worden aangetast, kan het potentieel voor fraude aanzienlijk verminderen door de transparantie van gegevens te verbeteren.

Augmented Reality kan u helpen visualiseren hoe uw lege huis eruit zou zien als u bijvoorbeeld meubels erin stopt.

Al deze baanbrekende technologieën zullen echt nuttig zijn voor alle belanghebbenden om betere en snellere beslissingen te nemen, wat uiteindelijk de algehele omvang van de vastgoedsector zal vergroten.

Dat is de reden dat PropTech zwaar over de hele wereld wordt gefinancierd. De investeringen in PropTech zijn dit decennium vertienvoudigd en zullen naar verwachting de komende jaren verder toenemen.

Eastern Enterprise is een IT partner voor veel van deze PropTech bedrijven. Zij helpen organisaties bij hun weg naar digitalisering.

Cunio

Cunio heeft samengewerkt met Eastern Enterprise om een ​​gloednieuw vastgoedplatform te introduceren dat huurders, verhuurders, serviceproviders en property managers in één tool met elkaar verbindt.

De uitdaging die ze wilden aanpakken, had te maken met zaken waarmee huurders en grootgrondbezitters dagelijks geconfronteerd worden.

Huurders hebben te maken met problemen zoals het melden van storingen en reparaties.

Aan de andere kant hebben verhuurders te maken met andere problemen zoals het opsporen van de defecte leidingen, het volgen van niet-geleverde pakketten en het pushen van noodmeldingen die het leven van hun huurders zouden verstoren.

Eastern Enterprise heeft besloten een MVP (Minimum Viable Product) te bouwen dat snel op de markt kan worden getest, gevolgd door extra functionaliteiten.

Dankzij deze technische samenwerking kon Cunio zichzelf positioneren op de voorhoede van de vastgoedmarkt met de meest geavanceerde PropTech, ontwikkeld en geïmplementeerd door Eastern Enterprise.

U kunt hier een gedetailleerde case study over Cunio lezen (Link).

Direct Wonen

Direct Wonen – De grootste huurmarktplaats van NL.
De online database van Direct Wonen werkte niet optimaal.

Eastern Enterprise heeft de volgende functionaliteiten/verbeteringen geïntegreerd:

  • in-app-betalingen en automatische verlenging voor abonnementen van mobiele gebruikers.
  • Integratie Tools voor API-providers van derden.
  • Ontwerp van respons generator en contractgenerator.
  • Applicatie-implementatie en serverbeheer.
  • GDPR-compliance geïmplementeerd met Social Media integratie.

Gedetailleerde case study over Direct Wonen is hier te lezen (link).

W / E Adviseurs

W / E adviseurs is op het gebied van duurzaam bouwen al bijna vier decennia toonaangevend in duurzaam advies en ondersteuning van organisaties bij hun bouwproces, van visie tot implementatie en onderhoud.

W / E adviseurs wilde een applicatie ontwikkelen (GPR Vastgoed) waar gebruikers / organisaties de duurzaamheidsprestaties van hun gebouwen kunnen beheren.