In deze snel veranderende technologische omgeving, veranderen technologieën, die de wereld vorm geven en worden ze vervangen door hele nieuwe technologieën.
In zo’n snel veranderende omgeving kan je je zorgen maken over de juiste selectie van technologieën voor jouw startup.

Of heb je hier geen last van?

Ja, dat zou je eigenlijk wel moeten hebben. Want de juiste technologie die bij je past, kan jou tijd, energie en geld besparen.
In dit artikel vergelijken we twee technologieën ‘React’ en ‘Angular’ en proberen we uit te vinden welke de beste is voor jouw toepassing.

‘React’ en ‘Angular’ zijn twee van de populairste web technologieën in 2019, bron Google Trends.
Angular is een JavaScript framework, ontwikkeld en onderhouden door Google. Aan de andere kant is React een JavaScript bibliotheek, ontwikkeld en onderhouden door Facebook.
Beide technologieën groeien en hun toekomst zien er rooskleurig uit. Dat betekent dat je er geen spijt van zult hebben.

Maar welke is beter?
Of
Zijn ze even goed?

Laten we beiden nader bekijken.

Framework Vs. Bibliotheek

Angular is een volwaardig framework met een uitgesproken mening over hoe je jouw applicatie moet structureren. Dat betekent dat je minder flexibiliteit hebt en dus alleen kan gebruiken wat Angular biedt.

React aan de andere kant geeft je veel meer vrijheid. Je kunt je eigen bibliotheken kiezen, wat ook betekent dat je zelf voor respectieve updates en migraties moet zorgen.

Dus Angular is op opinie gebaseerd, daarom is het minder flexibel. In React zul je de beste code van een derde partij moeten vinden voor vele elementaire zaken zoals routing.

Kenmerken
Angular biedt de volgende standaardfuncties:
 • Afhankelijkheid Injectie
 • Routing, geleverd door router sjablonen, gebaseerd op een uitgebreide versie van HTML formulieren voor het bouwen van formulieren
 • Ajax vraagt ​​om @ angular / common / http
 • CSS-inkapseling van componenten
 • Hulpprogramma’s voor het testen van componenten
 • XSS-bescherming
React biedt de volgende functies:
 • Geen afhankelijkheid injectie
 • In plaats van klassieke sjablonen heeft het JSX
 • Data beheer met behulp van setState en de Context API
 • Hulpprogramma’s voor het testen van componenten
 • XSS-bescherming.

Beide zijn rijk aan open source bronnen.

Sjablonen – HTML of JSX

Angular gebruik sjablonen die zijn gebaseerd op HTML met Angular richtlijnen. React is gecombineerd met een gebruikersinterface, sjablonen en JavaScript-logica, die wordt aangeduid als JSX. Het is een XML-achtige taal.

Voor het werken met React, is alleen kennis van JavaScript vereists, maar voor Angular moet je de specifieke syntaxis ervan leren.

Components

Het web wordt geleidelijk steeds meer op componenten gebaseerd. Een component ontvangt een invoer en na het verwerken van sommige interne logica wordt een gerenderde UI-sjabloon geretourneerd.

Eenvoudig te hergebruiken componenten worden ook gebruikt in andere componenten of zelfs in andere projecten, die de ontwikkeling van webtoepassingen sneller maken.

Zowel Angular als React zijn op componenten gebaseerd.

Leercurve

Leercurve voor Angular is iets hoger dan die van React.

Om Angular te leren, moet je bekend zijn met TypeScript. Voor ontwikkelaars die ervaring hebben met statisch getypeerde talen zoals Java of .NET, zou dit gemakkelijker te begrijpen zijn in vergelijking met JavaScript.

Het Angular framework iis erg rijk aan opties om van te leren; zoals Modules, Dependix Injection, Decorators, Components, Pipes, Services, Templates en Directives. Naast deze zijn er meer geavanceerde onderwerpen zoals Change Detection, Zones, AOT Compilation en Rx.js.

Voor het leren van React is het eerste dat je tegenkomt JSX. Dit zijn expressies die eigenlijk JavaScript en een speciale HTML-achtige syntaxis zijn. Je moet componenten leren, props gebruiken voor configuratie en de interne status beheren.Hoewel je geen nieuwe logische structuren of lussen hoeft te leren omdat deze op JavaScript zijn gebaseerd.

Toegangs Barrière voor Angular is hoger dan voor React.

Mobiele oplossingen: Angular Vs. React.

Beiden bieden oplossingen voor het maken van mobiele apps.

Via Ionic Framework kun je hybride mobiele applicaties maken. Het maakt gebruik van een Cordova-container die is geïntegreerd met Angular.

Facebook heeft het React Native-platform ontwikkeld dat kan worden gebruikt voor het maken van echte native mobiele apps.

Op ionen gebaseerde mobiele apps zijn eenvoudig weg een webapplicatie in een native Web View-container. Aan de andere kant kan React Native worden gebruikt voor het produceren van een echt native gebruikersinterface.

Ik hoop dat ik je heb geholpen om React en Angular beter te begrijpen.

Beide zijn goed voor middelgrote tot grote toepassingen. De selectie hangt af van jouw specifieke vereisten.

Je kunt jouw beslissing nemen op basis van de volgende factoren:

Kies een framework waarop je ervaring hebt.

Ervaring in technologie bespaart je echt tijd, energie en geld. Wij helpen u ook graag bij het maken van een keuze.